Lumooja-klubin paneelikeskustelussa tarkastellaan kirjoittamisen lajien vuoropuhelua

Lumooja-klubit tekevät marraskuussa näyttävän paluun, kun uudistunut klubi tuo torstai-iltana 2.11. Turun Kirjakahvilaan sekä runo-ohjelmaa että kirjailijapaneelin. Klubille on vapaa pääsy. Tervetuloa!

 

OHJELMA

Kapustarinnan tervetuliaissanat

Kirjoittajayhdistyksen puheenjohtaja esittelee lyhyesti yhdistyksen ja illan ohjelman.

Runoesitys: Elina Sallinen

Keväällä 2023 runokokoelman Kehät (Poesia) julkaissut esikoisrunoilija esittää runoja.

Paneelikeskustelu: Luovan kirjoittamisen lajien välinen vuoropuhelu

Paneelissa ovat mukana kirjailijat Magdalena Hai, Mirkka Mattheiszen, Mia Rönkä ja Veera Vähämaa.

 

ESIINTYJÄT

Elina Sallisen (s. 1994) kiitetty esikoisteos Kehät ilmestyi Osuuskunta Poesialta keväällä 2023. Sallinen on valmistunut Taideyliopiston kirjoittamisen maisteriohjelmasta ja toimii digitaalisen runouden verkkolehti Nokturnossa ja OI-runozinessä. Omassa työskentelyssään hän on kiinnostunut kirjamuotoisuuden lisäksi paikkasidonnaisesta ja monitaiteisesta kirjoittamisesta.

Magdalena Hai on monipuolinen lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä spekulatiivisen fiktion kirjoittaja, jonka teokset ovat voittaneet Kuvastaja-, Tulenkantaja- ja Kaarina Helakisa -palkinnot sekä olleet ehdolla mm. lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon sekä Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon saajaksi. Hain suosittua Painajaispuoti-sarjaa on myyty tähän mennessä lähes kolmellekymmenelle kielialueelle.

Mirkka Mattheiszen on Naantalissa asuva kirjoittaja, piirtäjä, graafisen työn tekijä sekä luovan kirjoittamisen ohjaaja. Häneltä on ilmestynyt runokokoelma Kuvittele reuna (Kaarinan kaupunki, 2014), runovihko #toistaiseksinimeämätön (Purukollektiivi, 2018) sekä Lokki. Erään kohtaamisen muistiinpanot (Puru-kollektiivi, 2019).

Mia Rönkä on naantalilainen runoilija, tietokirjailija, tiedetoimittaja ja ympäristöekologian dosentti Turun yliopiston biodiversiteettiyksiköstä. Rönkä pohtii tutkijana, toimittajana ja kirjailijana etenkin ihmisen ja muun luonnon välistä suhdetta. Röngän toinen runokokoelma Kaksi pimeää julkaistiin syksyllä 2022. Esikoiskokoelma Maanalaiset linnut oli Tiiliskivi-palkinnon finalistina.

Veera Vähämaa on monipuolinen sanataiteen sekatyöläinen. Vähämaa kirjoittaa Turkuun sijoittuvaa Etsivätoimisto Muro -lastenkirjasarjaa ja työskentelee koulutaiteilijana kahdessa alakoulussa. Lisäksi hän toimii monissa yhteisötaiteellisissa projekteissa ja opettaa luovaa kirjoittamista mm. Turun yliopistossa.

 

Lumooja-klubi järjestetään 2.11. kello 19 alkaen Turun Kirjakahvilassa, osoitteessa Vanha Suurtori 3.

 

More Like This


Kategoriat


Tapahtuma Tiedotteet

Avainsanat


Add a Comment

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kategoriat