Tapahtuma: Hanna Stormin runo–ääni-installaatio pohtii tunteita ja yksinäisyyttä

Hanna Storm
Hanna Storm. Kuva: Rosa Aphalo.

Turussa B-galleriassa on 15. huhtikuuta asti esillä Hanna Stormin runo–ääni-installaatio i won’t get attached… i promise. Tilassa on esillä viisi teosta, jotka yhdistävät runoutta, musiikkia ja erilaisia ääniä. Yksi teoksista soi kaiuttimista ja neljä muuta kuunnellaan kuulokkeilla MP3-soittimista.

i won’t get attached… i promise pohtii yksinäisyyttä, yhdessäoloa ja eroamista. Runojen kuunteleminen yksin kuulokkeet korvilla tekee kokemuksesta intiimin ja tuo lisänsä yksinäisyyden ja jättämisen teemoihin.

 

Kuuntele ote teoksesta “Sinulle”:

 

Runoissa on paljon puhekielen elementtejä, ja osa niistä kuulostaa melkein puheelta. Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva Storm on tuonut runoihin muun muassa mie-pronominin. Taiteilija ihmettelee, miksi edelleen helposti ajatellaan, että runouden pitäisi olla kirjakielistä ollakseen lyyristä ja kaunista. Stormin teos on oivallinen osoitus siitä, että murre taipuu runouden kieleksi, jolla voidaan käsitellä vakaviakin aiheita.

Näyttelyssä esillä olevista teoksista ”lista” on ollut aiemmin esillä Helsingissä osana sukupuolen moninaisuutta käsittelevän Monta-runokollektiivin näyttelyä ja kaksi englanninkielistä runoteosta 13festivalen-performanssifestivaalilla Göteborgissa. Tähän näyttelyyn Stormin tarkoitus oli alun perin tehdä feministinen videoinstallaatio hyvän ja huonon ihon politiikasta, mutta hän päätyi kuitenkin runouteen.

Kirjallisuustieteestä tohtoriksi väitelleen Hanna Stormin esikoisrunokokoelma kutsun itseni kylään ilmestyy kesäkuussa Aviadorilta.

 

Hanna Storm: i won’t get attached… i promise. B-galleria, Turku, 10.-15. huhtikuuta.

Facebook-tapahtuma

More Like This


Kategoriat


Artikkelit

Avainsanat


Add a Comment

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kategoriat