Uutinen: Lavarunouden edelläkävijä Helsinki Poetry Connection palkittiin

Ensimmäistä kertaa jaetun Kirsi Kunnas -palkinnon sai 22.5.2018 Helsinki Poetry Connection.

 

Palkinnon raati kertoo tiedotteessaan halunneensa palkita toimijan, joka on edistänyt elävän runouden traditiota. Tähän päädyttiin, kun raati oli lukenut paljon korkeatasoista runoutta ja pohtinut, mistä runous löytää lukijan.

Erityisesti raati kiitti lavarunokollektiivin innovatiivisuutta, yhteisöllisyyttä ja ahkeraa työtä uusien yleisöjen tuomiseksi runouden pariin.

Helsinki Poetry Connection on järjestänyt vuodesta 2008 alkaen lavarunoustapahtumia. Nykyään HPC järjestää vuosittain yli kolmekymmentä säännöllistä tapahtumaa sekä lisäksi yksittäisiä tapahtumia.

”Paitsi lämminhenkistä yhdessäoloa, lavarunotapahtumat tarjoavat sanataidetta sellaisille yleisöille, joita se ei välttämättä muuten tavoittaisi yhtä helposti. Esimerkiksi lasten ja nuorten lukutaidon heikentymisen ollessa paljon otsikoissa nuorille suunnattujen lavarunotapahtumien kävijämäärät ovat jatkuvassa kasvussa”, kertoo HPC tiedotteessaan.

Yhdistys on aiemmin saanut Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan myöntämän Helsingin kultturiteko 2010 -kunniamaininnan sekä Nihil Interit -runoustekopalkinnon vuonna 2013.

Kirsi Kunnas -palkinto jaetaan joka toinen vuosi aikuisten tai lastenrunouden runoteokselle, runoilijalle tai runoutta edistäneelle toimijalle.

Palkintosumma on suuruudeltaan 10 000 euroa. Palkinto perustettiin tänä vuonna kunnioittamaan runoilija ja akateemikko Kirsi Kunnaksen 70-vuotista taiteilijauraa sekä juhlistamaan WSOY:n 140-vuotista taivalta.

Lumooja onnittelee Helsinki Poetry Connectionia tunnustuksesta!

 

Helsinki Poetry Connectionin Facebook-sivut: https://www.facebook.com/helsinkipoetryconnection/
Logon toteutus: Janne Kuisma

More Like This


Kategoriat


Artikkelit

Avainsanat


Add a Comment

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kategoriat