Luovan kirjoittamisen joulukalenteri: 8. luukku – Suuria ja pieniä supervoimia

Tämän päivän kirjoitusharjoituksessa keksitään supervoimia ja tarkastellaan, millaista arki olisi uudenlaisten erikoisten kykyjen ja erityisten taitojen kanssa!

Mikä sinun supervoimasi olisi? Pysähdy miettimään supervoimia, joita sinulle tulee ensimmäisenä mieleen esimerkiksi sarjakuvista tai elokuvista. Olisiko sinulla jokin perinteinen supervoima, osaisitko muuttaa muotoa, olla näkymätön tai voisitko lentää?

Mieti myös arkipäiväisempiä kykyjä – sellaisia, joita olet aina toivonut ja joita ihan oikeasti ihmisillä voisi olla. Ehkä sinulla jo on hallussasi jokin erikoisempi taito, jota haluaisit edelleen kehittää?

Kenties supervoimasi voisi olla aisteihin tai kognitiivisiin toimintoihin liittyvä kyky. Ehkä osaisit laskea minkä tahansa matemaattisen ongelman päässäsi, näkisit pimeässä paremmin tai haistaisit jouluglögin kilometrien päähän?

Joku saattaisi toivoa supervoimaa, joka liittyy ihmisiin ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. Monelle voisi kelvata ominaisuus, jonka avulla tunnistaisi toisten tunteet paremmin tai saisi muut aina hyvälle tuulelle.

Hyödyllinen voisi olla myös taito kommunikoida sujuvasti kaikenlaisissa tilanteissa. Joku haluaisi olla maailman tehokkain työntekijä, toinen toivoisi täydellisiä unenlahjoja. Joku haluaisi osata muuttaa paperinpalaset rahaksi ja toinen toivoisi taitoa maalata tauluja, joista jokainen katsoja saisi voimakkaan taide-elämyksen.

Olisiko sinun supervoimasi sittenkin jokin ehtymätön käytännöntaito, jonka avulla olisit esimerkiksi organisoinnin ja ajanhallinnan mestari tai kotinikkari, jolta luonnistuisivat kaikki pienet kodin kunnostustyöt kädenkäänteessä?

Vai antaisitko supervoiman mieluummin jollekulle muulle? Kenelle ja miksi?

Tähän on listattu muutama erilainen kirjoitustehtävä supervoimista, valitse mieleisesi ja käy työhön. Kirjoita pieni juonellinen tarina, jossa on alku, keskikohta ja loppu. Pyri kirjoittamaan niin, että huomioit supervoiman vaikutukset sekä sen saajaan että muihin ihmisiin!

  • Jos heräisit huomenna haluamasi supervoiman kanssa ja tietäisit, että sinulla on se käytössäsi loppuvuoden, mikä supervoimasi olisi ja mitä tekisit?
  • Minkä supervoiman haluaisit antaa pääministerille ja millaisia muutoksia siitä Suomelle ja maailmalle seuraisi?
  • Jos vuonna 2021 sinulla olisi joka kuukausi vaihtuva supervoima, mitkä ne olisivat ja millainen vuotesi olisi? Miten supervoimien vuosi näkyisi myöhemmin elämässäsi?
  • Yhden päivän supervoima. Mikä se olisi, ja mitä ehtisit 24 tunnissa saamaan aikaan?
  • Supervoima jokaiselle – minkä supervoiman soisit ihan kaikille, ja millainen yhteiskunta sen jälkeen olisi?
  • Mikä supervoima voisi olla vaarallinen, ja miten juuri sinä käyttäisit sitä viisaasti?
  • Millä supervoimalla voisi tehdä todella paljon hyvää, ja kenen käsissä se olisi kaikkein hyödyllisin? Mitä tapahtuisi, jos voisit lahjoittaa tällaisen supervoiman haluamallesi henkilölle?
  • Millainen olisi maailma, jossa supervoimia arvottaisiin lottovoiton tapaan joka viikko eri ihmisille? Millaisia supervoimia kone arpoisi, ja miten ihmiset voittojensa kanssa toimisivat?

Lopuksi voit miettiä, millaisia supervoimia sinulla jo nyt on. Jokaisella meistä on taitoja, jotka jonkun toisen mielestä ovat supervoimaan rinnastettavia!

Mistä kyvyistä, osaamisista ja ominaisuuksista voit olla ylpeä? Voit kirjoittaa pienen pohdinnan myös tästä aiheesta, ”oikeat supervoimani”.

Superkivaa päivänjatkoa!

Teksti: Elina Laine
Kuva: Gratisography

More Like This


Kategoriat


Kirjoitusharjoitukset

Avainsanat


Add a Comment

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kategoriat