Hakuilmoitus: Tule mukaan tekemään Paikalla-teatterifestivaalia!

Psykomaantiede ja tilojen politiikka. Millaisia mielenmaisemia on alueilla, metsillä, kaupungilla? Kenelle tila kuuluu? Kuka tilaan pääsee ja kuka sinne saa jäädä? Mikä on sinun (turvallinen) tilasi? Voiko tilassasi hengittää? Onko tila enemmän kuin sen kokemus?

Kirjoittajayhdistys Kapustarinta järjestää Paikalla-teatterifestivaalin 14.–15.8.2021 Brinkkalan sisäpihan lavalla osoitteessa Vanha Suurtori 3, Turku. Harrastajateatteria ja pienoisnäytelmiä juhlistavalle festivaalille etsitään nyt työryhmää. Haussa on:

  • Ohjaajia
  • Näyttelijöitä
  • Äänisuunnittelija
  • Tekniikan ajajia
  • Tarpeistovastaava
  • Puvustaja
  • Lavastaja

 

Hakuprosessista

Osallistuaksesi hakutilaisuuteen maanantaina 21.6. kello 17 alkaen Kirjan talolla (Linnankatu 24) pyydämme sinua ilmoittautumaan etukäteen sähköpostitse osoitteeseen kapustarinta@lumooja.fi.

Kerro viestissä itsestäsi ja teatteritaustastasi. Valintoja ei määrittele aiempi kokemus, vaan innostus ja sitoutuminen produktioon.

Ilmoittautuneet saavat lisätietoja hakutilaisuuden tarkemmasta sisällöstä sähköpostitse viimeistään 18.6. mennessä. Toimi siis pian!

Teatterifestivaalin teema, paikka ja sen psykologinen ja filosofinen merkitys, on saanut innoituksensa situationistisen liikkeen ajatuksista. Situationistien näkemyksen mukaan ihmisen olisi vapauduttava kapitalistisesta alennustilasta rakentamalla vaihtoehtoisia tilanteita ja tilaisuuksia.

Psykomaantiede teemana tarkastelee uudestaan modernia kaupunkisuunnittelua ja kartoittaa rakennetun ja luonnollisen ympäristön merkitystä tunteissa ja käytöksessä. Erilaisissa paikoissa – kaupungeissa, maaseudulla, kotona, ulkona – on paljon sekä konkreettisesti havainnoitavia että abstrakteja, alitajuisia elementtejä. Mikä tilassa nousee tajuntaan, mikä jää tiedostamatta? Yksi tilan kokemisen elementti on myös aika. Ovatko tila ja aika oikeastaan edes toisistaan eroavat, onko tilan kokemus aina sidottu aikaan ja toisaalta onko aika tilan välttämätön elementti?

Yksi tapa lähestyä vaikka kotikaupunkinsa katuja on dérive, kuljeskelu ja harhailu. Ympäristön tarjoamia impulsseja voi seurata, paikkoja ja kohtaamisia tarkkailla tietoisesti. Myös muistojaan voi tarkastella: voi palauttaa mieleensä paikan tai hetken, joka vaikuttaa edelleen. Onko tilan muisto tuoksu, ääni, silmin havaittava ympäristö, kenties vain tunne, kuten pelko, rakkaus, ahdistus, ilo, karvas, makea, kova, pehmeä…?

Kahtena päivänä nähdään viisi eri esitystä. Heli Laurellin draamallinen teksti Aavikon kukka kertoo kohtaamisesta vieraalla maaperällä ja esitetään Laura Tommolan kirjoittaman musiikin säestyksellä. Veera Hintsalan Leoparditransformaatio esittelee myös kohtaamisia yössä, joskin tapahtumat sijoittuvat tutumpiin maisemiin. Onnistuuko orastava ihmissuhde edes munkin, pomon, assarin, lapsen, juopon ja kuoleman viisaiden neuvojen siivittämänä? Nimettömään kerrostalolähiöön sijoittuva Reservaatti tutkii ihmisen ja ympäristön suhdetta, yhteiskunnasta vieraantumista ja sivullisuutta. Reservaatin on kirjoittanut  Joel Mäkipuro. Konsta Klemetin First Aid Kit käsittelee ensiapuhuonetta vierailuna sulatusuunissa, jossa erilaiset yhteiskuntaluokat ja elämäntilanteet törmäävät yhteen.  Kuka väittäisi vastaan lääkärille tai napakalle sairaanhoitajalle? Elina Laineen Jos avain niin ovi kertoo yksilön oman tarinan säröilemisestä, minäkäsityksen sirpaloitumisesta ja ristiriitaisesta kamppailusta muuttuvien minäkuvien keskellä, kun kodista, kehosta ja mielestä uhkaa muotoutua vankila.

Festivaalista vastaava kirjoittajayhdistys Kapustarinta ry julkaisee Lumooja-lehteä sekä järjestää Nuorten Open Mic -toimintaa ja kirjoituskursseja. Yhdistyksen tavoitteena on edistää uusien kotimaisten kirjoittajien tunnettuutta ja verkostoitumista sekä luoda tekijöille julkaisu- ja esiintymismahdollisuuksia.

Yhdistys on järjestänyt Turussa lukuisia elävän kirjallisuuden tapahtumia, joissa nuoret kirjoittajat pääsevät esittämään tekstejään ja tutustumaan toisiinsa. Yhdistys tekee myös yhteistyötä muiden kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistysten kanssa.

Tutustu järjestäjään:

Kapustarinta ry

 

More Like This


Kategoriat


Yleinen

Add a Comment

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kategoriat